Dag #6: Verslag eredivisie Heren1 en Dames1

29 mei 2016 · by Martin · Competitie, Nieuws

Boerehofstee Heren 1 op titelkoers
door Michel Bouwmeester

Heren 1 speelde zaterdag de voorlaatste wedstrijd van de competitie. Er stond een uitwedstrijd bij Lewabo in Beneden-Leeuwen op het programma. Voor Boerehofstee staat het kampioenschap op het spel en de tegenstanders strijden tegen degradatie. Ieder punt was dus welkom voor beide teams.
Eddy Schol beet het spits af tegen Lars Schouten. Eddy kwam prima uit de startblokken en won de eerste set met 6-1. Daarna verloor hij een klein beetje zijn concentratie wat resulteerde in een spannende tweede set. Zijn tegenstander ging er weer in geloven, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. 7-5 winst voor Eddy.
Vervolgens was het de beurt aan Tom Clavel. Ondanks een eindexamenfeest de avond ervoor stond hij gewoon fris aan de start. Hij liet er geen gras over groeien en overklaste zijn tegenstander Sander v/d Lagemaat met 6-2 6-2.
Ondertussen mocht Onno Kloosterboer (foto) de baan op. Hij speelde tegen Niels v. Doesburg. Onno liet niet zijn allerbeste spel zien, maar wist toch voldoende druk op zijn tegenstander te leggen. Hiermee ontstonden er kansen voor Onno en die heeft hij prima benut. Een keurige 6-3 6-3 stond op het scorebord.
De vierde singel werd gespeeld door Michel Bouwmeester. Hij mocht aantreden tegen Niels de Moree. Op papier een best pittige tegenstander. Michel begon echter sterk aan de wedstrijd. Al snel liep hij uit naar een 4-1 voorsprong. In zijn kenmerkende stijl met strakke slagen won hij vervolgens ook de volgende game. Zijn tegenstander had ondertussen een blessure opgelopen aan zijn knie en kon niet meer verder. Een opgave van Lewabo was een feit op een 5-1 voorsprong van Michel. Tussenstand: een mooie 4-0 na de singels.
Aangezien de geblesseerde speler ook stond opgesteld in de 1e herendubbel, kon deze niet door hem worden gespeeld. Eddy en Michel hoefden dus niet in actie te komen.
Alleen de tweede herendubbel werd gespeeld. Hierin kwamen Tom en Onno in actie. Alleen in de eerste set was er sprake van enige tegenstand, maar deze set werd wel gewonnen met 6-3. Daarna was het verzet gebroken en werd de tweede set snel binnengehaald met 6-1.
Al met al een royale 6-0 overwinning. Zoals het er nu naar uitziet heeft Heren 1 nog slechts 3 punten nodig in de laatste wedstrijd om het kampioenschap veilig te stellen.
De kampioenswedstrijd staat aankomende zaterdag op het programma in Amersfoort tegen Randenbroek, aanvang 12.30 uur.
Als alles volgens plan verloopt en het kampioenschap wordt behaald, dan heeft preses De Boer een mooie verrassing in petto voor de mannen bij thuiskomst in het clubhuis in Wilp.

Onno Kloosterboer

2 Reacties to “Dag #6: Verslag eredivisie Heren1 en Dames1”

  1. A MINHA opinião CONTINUA sendo A MESMA, queira você ou NÃO.Simplesmente SEMPRE TE ENRABANDO, desde o COMEÇO até AGORA, por isso essa SUA TEIMOSIA em querer ser ENRABADO.Como sempre HOJE nem é SEXTA FEIRA e EU?CONTINUO, TE ENRABANDO NO SALÃO.[]

  2. Weer oud nieuws !!!

Plaats een reactie